Anadan görme Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar şimendifer. Bahar, köklü cemaziyelevveli ile Türk oymak irfanünün merkezinde taraf almaktadır. Bahar yahut temel malzeme olarak yemeklerde, şirinlarda, dolaşmaşularda, reçellerde özellikle başlamak üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler bırakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine özgü özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çhemayar bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına gereğince kullanılmaktadır. Baharatları oymak pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Reva yemeklerde sağlıklı oranlarda kullanabildiğiniz dakika, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi katkısızlar. Ayrıca doğanın deposundan mevrut baharatların iyileştirici tesiri olduğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en katkısızlıklı besinlerin başında hasılat. Bütün bu özelliklerin cenahı rabıta yemeklerinizi biraz değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, tat, renk yahut yararlanma amacı kabilinden farklı alanlara gereğince farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e benzeyen bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Bahar adları, hazırlanışlarındaki temel dahişenle vasıtasız ilişkili olma eğilimindedir. çizgi olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine gereğince türap, kuru ve taneli başlamak üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak bilindik en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki bahar aynı zamanda şirinlıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok geniş oldukları derunin derunlerinde renk değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoğu kez safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoğu kez oymak pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar kocaman ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar manca ve deruneceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı derunecekler hazırlayabilirsiniz. Yaygın türap baharatlar beyninde üçüncü renk sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları beyninde köri, zerdeçtuzak, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bunların cenahı rabıta yeryüzünde daha sert çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz kabilinden baharatlar, farklı kuruluşları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca bazı baharatlar temel sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının omurga sebebi hiç şüphesiz nadir olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetineşelendiren ve özel iş müstelzim ağır ve acı tatlar oldukları derunin çoğunlukla küçük miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mavi haşhaş yahut zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem oldukça şifalı hem bile özellikle şirinlarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek öbür baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, takkadak aşkın baharın reva oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğu kez ete tat katmak kabilinden lakinçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce pekçe baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çhemayar bahar Türk mutfağında çok değerli bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Rum sınırları süresince en geniş kullanılan tatlar beyninde taraf almakta ve zımnında Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları hasebiyle yiyeceklerde takkadak başkalık edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört kesme fazlalıkrırlar. Rum mutfağında son tabaka uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çhemayar, çoğu kez bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Maşrık ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere sahip olan türap yahut pul kabilinden biber bazlı baharatlar takkadak takkadak tüm yemeklerin temel malzemesidir. Üretimi derunin bezgi biberi adı verilen özel bir biber türü müstelzim bu bahar türü, katkısızlıklı kuruluşsıyla da görüş dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi omurga bahar beyninde taraf düz hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşleneşelendiren ve biber özü deruneren bir öbür bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elmastıraşı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, öbür biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle takkadak başkalık edilir. Ayrıca kırıcılığın pullardan farklı olarak ağızda daha geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan fakat farklı bir kuruluşya sahip olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda çoğu kez kazanç ve zeytinyağı ile tüketilen katkısızlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak derunin Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Rum mutfağının talihı Seven Spices
Yedi baharın belki bile en bilindik üyesi olan karabiber, hem pare hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz ten ürünlerinde vasıtasız pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, sıcak iklimlerde yetineşelendiren karabiberlerden kuruluşlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları hasebiyle karabiber üretimi derunin mükemmeldir. Ayrıca yiyecekğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yiyecekğin omurga yapısını oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı istikametü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle akla yatkın miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar beyninde bir başka talih olan kekik, geniş bir yararlanma düzı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince mebzul oranda yetişmesi, kekiğin birfena varyasyonda kullanılmasının temel sebebidir. Mizaç kavil konusu olduğunda, birfena yardımsı olan âdem üst sistemi derunin iyidir. Kekik otu kabilinden bazı çay türleri hasetn böylece yorgunluğu çıkarmak derunin iyi gelebilir. Bir öbür bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri olduğu derunin Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar takkadak takkadak her yemekte kullanılabilir. Baharın derunindeki esanslara bağlı olarak farklı payanlara iyi gelebilmektedir. Bu açıdan derunerik ve hammaddelere gereğince uzmanlardan dayanak alarak ürünleri dağıtırken yararlanma önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe omurga direği olan bahar çeşitleri ve aş damı kullanımları, sağlıklı orantıda ve sağlıklı oranda kullanıldığında her evetştan kullanıcıevet iyi gelebilir.
Olağandışı ve karışık baharatlar
Sayımsız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın cenahı rabıta karışım kuruluşsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini tuzakıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoğu kez birkaç baharın ve bu baharatlara zevcelik fail aromatik otların karışımıdır. Berenarı popüler olan bu karışımlar hem teamül hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği hasebiyle adından sık sık kavil ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü gödeş ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok daha fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dakika cenahınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi fıldırca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin temel maddesi kişniştir. Ancak birfena farklı bahar derunerir. Türk köftesine adını veren en omurga maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabilinden yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün yardımıyla hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri daha hızlı sindirir ve katkısızlıklı bir oymak yersiniz. Bir öbür karışık bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ulamaşi tadı yardımıyla özellikle salatalar derunin uygundur. Ancak sumak baharı çoğu kez salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Ne sutaşşların tabii özlerinde antioksidan derunerdiğini düşkünlük ediyorsanız ürün kiminda inceleyebilirsiniz.